Słodycze to smaczny i pożywny sposób na to by dostarczyć cukru dla naszego organizmu. Spożywane z umiarem, są ważną częścią codziennej diety a ich smak potrafi dodać odrobinę uroku i przyjemności trudom codziennego dnia. Najbardziej rozpowszechnionym i lubianym słodyczem jest oczywiście czekolada, która występuje w wielu odmianach i smakach. Do czekolady bardzo często dodaje się orzechów lub innych bakali, ale także nadziewa się ją syropami i powidłami. Czekolada z orzechami, czekolada nadziewana i klasyczna czekolada mleczna to najpopularniejsze kategorii tego przysmaku.
Drugą kategorią małych ulepszaczy dnia codziennego są przekąski, które pozwolą zabić głód między posiłkami. To zwykle paluszki, krakersy lub bakalie, których chrupanie pozwoli rozładować napięcie a organizmowi dostarczyć dużo mikroelementów.
W każdym miejscu pracy, w którym zachodzi dużo relacji klient- pracownik, warto być zaopatrzonym w słodycze i przekąski. Nic tak nie przełamuje pierwszych lodów jak poczęstunek kawą lub herbatą oraz słodyczami. Nie bez przyczyny w prawie każdym biurze obsługi klienta, recepcji czy sekretariacie można spotkać specjalne naczynie z cukierkami lub małymi batonikami.
W dobrym guście, w trakcie spotkania, odprawy czy pracowniczego mitingu, postawić na stole paluszki czy orzeszki. To rozluźni atmosferę oraz dostarczy odpowiedniej energii ich uczestnikom.