CIASTKA DOBRE NA KAŻDĄ OKAZJĘ
Wraz z odkryciem cukru oraz pojawieniem się na rynku taniej mąki, ciastka były wytwarzane z ciasta drożdżowego, francuskiego lub kruchego. Zmieniło się także ich wypełnienie, a miejsce typowo naturalnych dodatków pojawiły się różnego rodzaju past oraz kremów. Z racji krótkiego terminu przydatności tych ostatnich do ich przechowywania konieczne jest użycie lodówek.
CIASTKA KRUCHE I Z DODATKAMI
Obecnie najczęściej spotykanym rodzajem ciastek są ciastka kruche. Mimo iż duża ich ilość sprzedawana jest w zamkniętych opakowaniach w prawie każdym większym sklepie możemy kupić ciastka na wagę. Również w cukierniach nadal praktykowany jest zwyczaj wytarzania własnych ciastek, opartych na autorskich przepisach właścicieli lub pracowników.
Ciastka doskonale sprawdzą się w domu i miejscu pracy. Na spotkaniu biznesowym pomogą stworzyć bardziej otwartą atmosferę, a w domu będą doskonałym dodatkiem do herbaty czy kawy.